TANULMÁNYOK ÉS GYAKORLAT

 

Filep Orsolya Veronika

klinikai szakpszichológus, mentálhigiénés szakember

A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók. A pszichológia ma már nem egy félelmetes tudomány, pszichoterápia szinte mindenki számára elérhető. A szakmailag megalapozott és gyakorlatban jól alkalmazható eszközökkel segíti az embereket a lelki stabilitás helyreállításában és az önmagukkal kapcsolatos kérdések és válaszok felfedezésében.

MÓDSZEREK

Klinikai és mentálhigiénés szakpszichológusként fontosnak tartom, hogy bizonyítékokon alapuló módszerekkel dolgozzam. Munkám során a kognitív-viselkedésterápiás elemektől kezdve, az NLP-n keresztül a művészetterápián át sokféle módszert alkalmazok, leginkább az adott problémához, ügyfélhez kapcsolódó segítségnyújtásra fókuszálva. Holisztikus szemlélettel állok a kérdésekhez, igyekszem az ügyféllel együtt megérteni az ő egyéni lelki dinamikáját vagy adott élethelyzetbeli nehézségét,  feltérképezni a kapcsolati hálójában rejlő dinamikát. Fontosnak tartom, hogy a kliens biztonságban érezze magát, amikor velem beszél és a lehető legjobb szakmai segítséget kapja meg.

VÉGZETTSÉGEK

2013. Klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, mentálhigiénés szakember (Semmelweis Egyetem)

2008. Okleveles pszichológus (Debreceni Egyetem) 

2008. Okleveles közgazdász (Budapesti Corvinus Egyetem)

Aktív Transz NLPt módszer (dr. Bíró Gyula 2012-2013), Katarzis komplex művészetterapeuta képzés LEA (2016-2018), Gyermekjóga oktatóképzés (Baraka Stúdió 2021), Hatha- gerinc- és női jógaoktató képzés (Asram Jógastúdió 2022), Sup jógaoktató (2023.) Yoga Teacher Training For Trauma, Depression and Anxiety 2023.

SZEMÉLYES

Pszichológusként és magánemberként is az életet folyamatos tanulásnak fogom fel, állandó lehetőséget kapunk önmagunk megismerésére, kapcsolataink megértésére, viselkedéseink, érzéseink és gondolataink felfedezésére.  Rendszeresen veszek részt önismereti csoportokon, szeretek saját élményt szerezni a különböző módszerekben.
Négy gyermek édesanyjaként a nőiség, anyaság, női körök, női erő és a kapcsolódás témái fokozottan érdekelnek. A rendszeres pszichés és önismereti "karbantartást" a lelki élettel dolgozók számára is elengedhetetlennek tartom.